Premierul Nicolae Ciucă: „Pregătim începerea anului școlar preuniversitar în condiții cât mai bune pentru aproape trei milioane de copii”

0
233

Marţi, 30 august, premierul  Nicolae Ciucă a participat  la videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București pe tema pregătirii începerii anului școlar.

„Am încredere că întreg corpul didactic – educatori, învățători, profesori – s-a îngrijit pentru a pregăti un parcurs eficient al programului de învățământ. Le respectăm munca și importanța formării tinerei generații.

Responsabilitatea guvernului, a ministerelor Educației și Afacerilor Interne, împreună cu autoritățile locale, este să asigure buna desfășurare administrativă a procesului educațional. Împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, am discutat în videoconferința cu prefecții și inspectorii școlari și la întâlnirile cu reprezentanții comunităților locale despre soluțiile prin care să sprijinim derularea cât mai eficientă a  activității în sistemul de învățământ.

Pentru pregătirea procesului didactic, sunt ocupate până acum 96% din posturi,  manualele școlare la majoritatea disciplinelor sunt deja în unitățile de învățământ, iar unitățile educative au asigurate structurile de conducere, 80% din numărul de directori fiind selectați prin concurs.

Garantăm securitatea elevilor și profesorilor prin implicarea poliției, poliției locale și jandarmeriei.

Monitorizăm acordarea autorizațiilor de funcționare, astfel încât copiii să înceapă noul an școlar în condiții de siguranță sanitară.

Pregătim unitățile de învățământ pentru iarnă, asigurând energia necesară și administrarea lor pe perioada vacanțelor, astfel încât să poată continua lucrările de renovare și modernizare cât timp copiii nu sunt la clase. Am cerut un plan de acțiune la nivelul guvernului pentru ca toate unitățile de învățământ să aibă grupuri sanitare conforme și o soluție rapidă pentru rezolvarea problemelor legate de decontarea transportului elevilor.

Fiecare copil trebuie să aibă asigurată o șansă la educație, așa cum se cuvine, iar acum acest obiectiv este prioritar pentru guvern”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.