Premierul Nicolae Ciucă: „Majorăm în medie cu 70% premiile acordate tinerilor performanți, pentru a stimula excelența în educație”

0
263

„Am luat astăzi mai multe decizii pentru a-i recompensa pe elevii români care obțin rezultate deosebite la concursuri și olimpiade naționale și internaționale și pentru a-i sprijini pe copiii ce provin din medii defavorizate”, a anunţat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

„Majorăm în medie cu 70% premiile acordate tinerilor performanți, pentru a stimula excelența în educație.

Susținem bursele sociale și alte instrumente de sprijin de care beneficiază elevii ce provin din familii cu venituri reduse sau care au probleme de sănătate. Bugetul alocat pentru plata burselor elevilor este în acest an de cinci ori mai mare decât în 2020.

Tot pentru elevii aflați în dificultate, pentru asigurarea transportului de la domiciliu la școală, pregătim un proiect de ordonanță de urgență prin care elevii vor primi o sumă forfetară care poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, în plus față de bursa socială. Aceste alocații forfetare vor putea fi crescute cu până la 50% în funcție de valoarea abonamentului de transport în zona respectivă. 

De asemenea, extindem Programul ”Masă caldă” în școli. Creștem la 350 numărul unităților școlare din zonele defavorizate în care elevii vor primi o masă caldă sau un pachet alimentar, o măsură ce face parte din pachetul de combatere a reducerii abandonului școlar. Sunt soluții prin care dorim să asigurăm fiecărui copil șansa la educație și să încurajăm performanța școlară, coordonate importate ale Proiectului România Educată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.