Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu un grup de elevi de etnie romă în contextul marcării Zilei Dezrobirii Romilor

0
179

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni cu un grup de elevi de etnie romă, care s-au remarcat prin rezultate școlare deosebite în contextul marcării Zilei Dezrobirii Romilor.

„În această dimineață, am primit cu bucurie, la Palatul Victoria, vizita unui grup de elevi de etnie romă, care s-au remarcat prin rezultate școlare deosebite. I-am felicitat pentru activitatea lor, pentru energia și perseverența cu care se dedică școlii și i-am încurajat să continue în același ritm. Cu siguranță a fost o dimineață de luni memorabilă pentru fiecare dintre noi, pentru că am avut ocazia să ne cunoaștem și să discutăm.

Am marcat astfel, împreună, Ziua Dezrobirii Romilor, care ne amintește de un moment cu valențe deosebite pentru societatea românească și pentru minoritatea romă – adoptarea, la 20 februarie 1856, a ultimului act al dezrobirii, care a însemnat finalul unei lungi și traumatice istorii a robiei, marcată de abuzuri și suferințe. Astăzi, România este un stat profund atașat drepturilor și libertăților fundamentale, în care fiecare cetățean își poate exprima și dezvolta identitatea sa etnică, religioasă, lingvistică sau culturală, iar lupta cu manifestările și atitudinile rasiste, discriminatorii sau xenofobe reprezintă un angajament permanent”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.