Premierul Nicolae Ciucă: „Împreună cu ieșenii, am sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române”

0
166

Premierul Nicolae Ciucă a participat, la Iași, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române.

„Împreună cu ieșenii, am sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române – actul fondator prin care națiunea noastră a pus bazele modernizării și emancipării statului și a început opera neobosită a unificării poporului român.

Lecția istorică rămasă peste timp este că prin voință, unitate, curaj și susținerea cetățenilor noștri putem reuși cele mai ambițioase obiective. Realizările recente confirmă acest lucru. Aderarea României la NATO, obținerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare.

România este astăzi în fața unei etape importante. Miza comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat și consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei și ale întregii lumi. Iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret înseamnă capacitatea de a oferi o viață mai bună fiecărui român. În România europeană, toți  cetățenii trebuie să aibă  șanse egale, să se simtă  în siguranță și să aibă speranța unui viitor mai bun și mai prosper.

Garanțiile de securitate oferite de NATO și de parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite ale Americii, fondurile europene, inclusiv cele pe care le putem accesa prin PNRR, nivelul investițiilor de la bugetul de stat și mai ales existența unei unități de acțiune politică la nivel intern și extern sunt atuurile dezvoltării noastre.

Drumul nostru către prosperitate este vegheat de valorile și libertățile democratice, respectând, în egală măsură, rădăcinile moștenite de la înaintași.

Am încredere că împreună vom menține  România acolo unde îi este locul de secole – în marea familie a democrațiilor europene și occidentale!”, a fost mesajul premierului Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.