Premierul Nicolae Ciucă: „Guvernul pe care îl conduc este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei”

0
256

Înainte ședinței de guvern de astăzi, prim-ministrul României a vorbit despre incidentul de ieri din Polonia, când o rachetă de fabricație rusească a explodat și a făcut două victime pe teritoriul polonez.

„Guvernul pe care îl conduc, prin ministerele și instituțiile de linie, este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei.

Suntem alături de aliații și prietenii poloni și  pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„Ministerul Apărării Naționale monitorizează, prin mecanismele de cooperare și consultare la nivel aliat și în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naționale din Polonia, incidentul din proximitatea graniței polono-ucrainene, în urma căruia doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața.

Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție.

România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată și ilegală a Federației Ruse asupra Ucrainei și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, a transmis și MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.