Premierul Nicolae Ciucă:” Economia României a reușit creșterea cu 49 de miliarde de euro în 2022, comparativ cu anul precedent”

0
203

„Economia României a reușit creșterea cu 49 de miliarde de euro în 2022, comparativ cu anul precedent. În termeni nominali, această majorare realizată într-o perioadă dificilă, echivalează cu întreg Produsul Intern Brut al României din anul 2002”, susţine premierul Nicolae Ciucă.

„Este o performanță extraordinară datorată activității susținute a mediului de afaceri și soluțiilor găsite împreună în urma consultărilor, prin care ne-am asigurat că investițiile redobândesc rolul prioritar pe agenda guvernamentală.

La nivelul Cabinetului, vom continua să susținem mediul antreprenorial din România și antreprenorii români, pentru a se profila cât mai bine atât în țară, cât și pe piața europeană și internațională. Vom sprijini capitalul românesc să dobândească mai multă consistență, să crească și să devină un competitor de același nivel, la aceleași standarde, cu investitorii străini.

Faptul că am reușit să atragem 11,3 miliarde de euro fonduri europene în cursul anului trecut, o performanță administrativă, a avut un rol major în realizarea creșterii economice. Factorul de multiplicare al fondurilor europene este trei, ceea ce subliniază încă o dată rolul definitoriu al finanțărilor comunitare în rezultatele economiei românești și în asigurarea bugetului necesar susținerii programelor sociale de sprijin.

Vom continua această direcție în 2023 pentru a susține prognoza favorabilă a economiei românești”, a subliniat premierul României”, a precizat primul-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.