Premierul Nicolae Ciucă, după accidentul de la mina din Gorj: „Trebuie să ne asigurăm că astfel de situații nu se vor mai repeta!”

0
176

Un accident grav s-a produs marți, într-o carieră minieră din Gorj, după ce o mașină plină cu muncitori s-a răsturnat. Potrivit ISU Gorj, în accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 8 rănite și 3 decedate. Mașina care transporta muncitorii ar fi rămas fără frâne.

” Transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori care și-au pierdut viața în urma accidentului din mina Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia.

Sunt alături de muncitorii răniți și mă asigur că primesc îngrijiri cât mai bune.

La scurt timp după producerea tragediei i-am solicitat ministrului Energiei, Virgil Popescu, să meargă urgent la fața locului și am mobilizat autoritățile responsabile pentru a lua primele măsuri.

Cei vinovați trebuie să plătească!

În acest moment, atât Ministerul Energiei, cât și Ministerul Muncii, prin Inspecția Muncii,  continuă verificările și cercetează cauzele producerii accidentului.

Până la ședința de guvern de săptămâna viitoare am cerut să îmi fie prezentate primele date, concluzii și măsuri împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului și soluții concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia.

Trebuie să ne asigurăm că astfel de situații nu se vor mai repeta!”, a transmis premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.