Premierul Nicolae Ciucă: „Dintotdeauna am încurajat și promovat meritocrația și egalitatea de șanse, indiferent de gen. Cred cu tărie că femeile au un rol cheie în orice societate!”

0
268

Marţi, 1 noiembrie, sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, s-a desfăşurat Conferința internațională “Femeile parlamentare din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, eveniment organizat de Senatul României, la iniţiativa preşedintelui interimar Alina Gorghiu.

În deschiderea conferinţei au avut  intervenţii preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită în România, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu şi premierul României, Nicolae Ciucă.

„Dintotdeauna am încurajat și promovat meritocrația și egalitatea de șanse, indiferent de gen. Cred cu tărie că femeile au un rol cheie în orice societate și mă refer atât la competențele strategice, pragmatice, cât și la atenția la detalii sau empatia lor ca abilități native.

Am participat astăzi la deschiderea dezbaterii tematice despre participarea femeilor în politică și administrație. Am vorbit despre felul în care implicarea acestora ajută la schimbarea în bine a comunităților locale, a României, dar și despre faptul că, în ciuda faptului că mecanismele sociale trec prin transformări notabile, avem în continuare nevoie de cote de gen. Eu cred că aceste instrumente sunt în măsură, temporar, să crească reprezentarea femeilor în diverse poziții de decizie, până la momentul în care participarea acestora la procesul decizional va reprezenta o normalitate fără echivoc.

Felicit organizatorii și am toată încrederea că aceste evenimente vor duce la coagularea unor politici publice constructive, prin care să adresăm, în mod serios, provocarea reprezentării femeilor în politică!”, a fost mesajul premierului Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.