Premierul Nicolae Ciucă: „Cetățenii și firmele din România vor fi protejate în continuare de efectele creșterii prețurilor la energie”

0
260

„Am consolidat sustenabilitatea acestor măsuri printr-un mecanism de achiziție, adoptat astăzi prin Ordonanța de Urgență. Avem în vedere atât dezvoltarea de noi capacități de producere a energiei electrice, pentru care am deschis importante linii de finanțare, cât și aplicarea, în perioada următoare, a soluțiilor stabilite pentru plafonarea și compensarea facturilor.

Pentru sprijinirea populației, menținem prețul la energie electrică de 0,68 de lei/kw pentru cetățenii care consumă până la 100 de kilowați pe lună și de 0,80 de lei/kw pentru cei care consumă până în 255 de kilowați pe lună. Același preț va fi plătit și de cei care consumă până la 300 de kilowați pe lună, pentru primii 255 de kilowați, însă pentru ce depășește acest plafon, prețul plătit va fi de 1,3 lei/kw.

Pentru IMM-uri, se va aplica în continuare prețul de 1 leu/kw, iar pentru marii consumatori, 1,3 lei/kw. Menținem, astfel, viabilitatea firmelor mici, mijlocii și mari, susținem întreaga economie a României”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.