Premierul Nicolae Ciucă: „Aproximativ 3.000 de kilometri de piste de bicicletă vor fi realizate prin cele patru contracte de finanțare semnate astăzi, în valoare de 270 de milioane de euro”

0
173

„Aproximativ 3.000 de kilometri de piste de bicicletă vor fi realizate prin cele patru contracte de finanțare semnate astăzi, în valoare de 270 de milioane de euro”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

” Finanțările sunt asigurate prin Componenta Turism și cultură din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care are ca obiectiv creșterea coeziunii sociale, economice și crearea de noi locuri de muncă, îndeosebi în mediu rural. Dezvoltăm comunitățile locale prin promovarea potențialului cultural și turistic al României.

Traseele de cicloturism vor permite României să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

Bugetul total alocat din PNRR pentru această investiție este de aproape 248 milioane de euro, la care se adaugă alte aproape 75 milioane euro reprezentând valoarea de 30% supracontractare.

Îndemn autoritățile locale să utilizeze cu chibzuință fondurile naționale și europene pentru că obiectivul nostru comun este acela de a face o viață mai bună cetățenilor!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.