Premierul Nicolae Ciucă: Anvelopa pentru pensii trebuie să fie de 15%

0
258

Premierul Nicolae Ciucă vorbeşte în continuare de un procentde 15 la sută pentru mărirea tuturor pensiilor din ianuarie 2023. Deşi PSD solicită o creştere eşalonată a pensiilor, primul-ministru a subliniat că  o creștere diferențiată a pensiilor nu ar trece testul de constituționalitate.

„Anvelopa trebuie să fie de 15%, pentru că aşa mi se pare normal, ca cetăţenilor să li se poată acoperi impactul pe care inflaţia l-a produs. Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite penbtru acest an vor continua şi anul viitor”, a spus Ciucă.

„Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate şi stabilite pentru acest an vor continua şi anul viitor. Ca atare, acel one-off de 50 de euro la fiecare două luni va continua şi anul viitor, iar legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile vă rog să aveţi încredere că vom face în aşa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine de la buget în procent de 15%”, a afirmat Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.