Premierul Nicolae Ciucă: „Am reușit astăzi să deschidem linii de finanțare vitale pentru România din fonduri europene”

0
264

Operaționalizarea celor peste 16,6 miliarde de euro, o treime din Politica de Coeziune, înseamnă certitudinea că vor primi finanțare proiecte importante din infrastructura de transport rutieră și feroviară, precum Autostrăzile Sibiu – Pitești, Transilvania, Brașov – Bacău, Comarnic – Brașov, căile feroviare Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebes, Brașov – Predeal, dar și modernizarea Portului Constanța, anunţă premierul Nicolae Ciucă. În total, 9,7 miliarde de euro destinate dezvoltării infrastructurii de transport din România.

Comunitățile locale vor fi, de asemenea, beneficiare ale deciziei luate astăzi în Guvern. Nevoia de finanțare a proiectelor de apă-canalizare și de gestionare a deșeurilor mi-a fost semnalată de autoritățile locale în discuțiile pe care le-am avut. Guvernul susține aceste investiții asigurând aproximativ 3,5 miliarde de euro din resurse europene pentru realizarea lor și pentru a oferi condiții normale de viață în toate comunitățile românești.

Fonduri importante sunt direcționate și către sănătate și infrastructura de risc. Pentru spitale sigure, modern utilate, pentru a cumpăra 1.200 de ambulanțe, dar și pentru medicina de familie și servicii medicale mai bune, România va avea la dispoziție din Politica de Coeziune 3,4 miliarde de euro în următorii ani.

Am folosit lecțiile învățate din perioada de programare anterioară pentru a ne lua măsurile de siguranță că banii europeni sunt cât mai bine valorificați pentru a crește calitatea vieții cetățenilor noștri și pentru a susține procesul de dezvoltare în care România este ferm angajată, a subliniat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.