Premierul Nicolae Ciucă a participat la evenimentul dedicat Zilei Naționale a Japoniei

0
195

Premierul Nicolae Ciucă a participat la evenimentul dedicat Zilei Naționale a Japoniei ṣi i-a transmis felicitări Majestății Sale Naruhito, Împăratul Japoniei, cu ocazia zilei de naștere.

„A fost o mare plăcere și onoare să particip la evenimentul dedicat Zilei Naționale a Japoniei și să adresez cele mai calde felicitări cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Naruhito, Împăratul Japoniei.

Japonia este între cei mai apreciați prieteni și parteneri ai țării noastre, cu o mare similitudine de valori. Relațiile bilaterale au atins un nou apogeu, urmând să fie în curând ridicate la nivelul de parteneriat strategic, obiectiv evocat și în contextul vizitei de anul trecut în Japonia, în cadrul întâlnirii mele cu premierul nipon, Fumio Kishida.

Țările noastre au un potențial semnificativ de exploatat atât în cooperarea bilaterală, cât și în plan multilateral. Lucrăm pentru extinderea portofoliului nostru în domenii strategice, cum ar fi energia nucleară și curată, conectivitate, cercetare și dezvoltare, transporturi, și acordăm o atenție deosebită în ceea ce privește start-up-urile, robotica, inteligența artificială, tehnologia de ultimă oră a informației și comunicațiilor.

În contextul războiului și al tensiunilor care cresc în întreaga lume, România și Japonia trebuie să rămână împreună în solidaritate, mai unite ca niciodată. Anul trecut am demonstrat încă o dată că țările noastre pot lucra împreună în vremuri dificile, în sprijinul poporului ucrainean afectat de război.

Există multe legături care apropie țările noastre. Însă nu există o altă conexiune mai puternică în relația noastră decât legătura inter-umană, cel mai mare atu al parteneriatului nostru.

În numele Guvernului României și al românilor, transmit Japoniei și cetățenilor japonezi urări de pace, prosperitate și succes, în epoca armoniei frumoase – Reiwa.

Fie ca prietenia româno-japoneză să dureze și să crească!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.