Premierul Ciucă se implică  în pregătirea participării la Olimpiada de la Paris 2024

0
186

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii conducerii COSR, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu şi Secretarul General George Boroi. Potrivit Guvernului, oficiali COSR au prezentat stadiul pregătirilor pentru organizarea în bune condiţii a calificării şi participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, în 2024.

Premierul României a transmis sprijinul Guvernului pentru ca, alături de COSR, Executivul să poată asigura sportivilor români și personalului tehnic condițiile optime de pregătire. “Fiind un an preolimpic, eforturile noastre trebuie concentrate și mobilizate astfel încât, pe de o parte, să putem avea o delegație sportivă cât mai numeroasă la Paris, dar și să creștem totodată șansele de a obține performanță, cât mai multe medalii pentru România”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Conducerea COSR a prezentat calendarul competițiilor de calificare organizate în acest an, inclusiv participarea sportivilor români la Jocurile Europene Cracovia-Malopolska, organizate în Polonia, în perioada iunie-iulie, la care vor participa peste 150 de sportivi.

Totodată, a fost prezentat stadiul proiectului modernizării Centrului Olimpic de la Izvorani, care va primi finanțare prin Compania Națională de Investiții, având capacitatea de a oferi anual o bază de pregătire la standarde internaționale pentru mii de sportivi de performanță, din peste 20 de discipline olimpice și neolimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.