Premierul Ciucă: „România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului”

0
182

„România urmează să implementeze o reformă structurală a învățământului, prin pachetul de legi care a fost întocmit de Ministerul Educației și care a fost prezentat, astăzi, de ministrul Ligia Deca. Cele două proiecte de act normativ – care reglementează învățământul preuniversitar și pe cel superior – vor introduce norme și practici din statele europene cu vechi tradiții în educație și cu rezultate bune pe plan internațional”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„Pilonii pe care se bazează cele două legi sunt și principiile pe care PNL le-a susținut în ultimii ani și care se află în raportul prezidențial ”România Educată”: accesul neîngrădit la școlarizare pentru toți, prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar, susținerea performanței și a calității în actul educațional.

Cel mai important aspect este centrarea întregului sistem de învățământ pe beneficiarii acestuia, elevii și studenții. Portofoliul educațional, consilierea școlară și configurarea personalizată a programei sunt doar câteva dintre elementele care vor alinia învățământul românesc la standardele europene”, a subliniat primul-ministru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.