Piloți români și personal tehnic, pregătire în Portugalia. Ministrul Tîlvăr a discutat cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Portugheze

0
198

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit joi, 2 februarie, la sediul MApN, cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Portugheze, amiralul António Silva Ribeiro.

Agenda de discuții s-a axat pe stadiul cooperării în domeniul apărării, evoluția situației de securitate din estul Europei, precum și pe programul comun de instruire. De asemenea, dialogul a vizat proiectul pregătirii în Republica Portugheză a unor piloți și a personalului tehnic de sprijin din Forțele Aeriene Române.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a subliniat importanța prezenței militarilor portughezi în țara noastră atât din punct de vedere operațional, cât și din cel al solidarității transatlantice și europene în fața agresiunii Federației Ruse în Ucraina. De asemenea, ministrul a apreciat contribuția contingentului portughez, alături de cel polonez și de cel din Republica Macedonia de Nord, precum și a celorlalți militari aliați din Brigada Multinațională Sud-Est, la noua arhitectură aliată defensivă, care contribuie inclusiv la întărirea apărării și securității României.

„Piloții români și cei portughezi se antrenează împreună! Un proiect despre care am discutat cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Portugheze, amiralul António Silva Ribeiro, care se află zilele acestea în vizită în țara noastră. Prezența militarilor portughezi în România este importantă atât din punct de vedere operațional, cât și din cel al solidarității transatlantice și europene în fața agresiunii Federației Ruse în Ucraina. Apreciez contribuția pe care toți militarii aliați din Brigada Multinațională Sud-Est o au la noua arhitectură aliată defensivă, care contribuie inclusiv la întărirea apărării și securității României”, a precizat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.