Negocierile au eṣuat! Profesorii intră mâine în grevă! Marius Nistor: „Pe această ofertă mâine va fi grevă generală!”

0
216

Sindicaliștii au anunțat că profesorii vor continua greva de luni. Peste 150.000 de mii de profesori și 70 de mii de angajați din personalul auxiliar vor participa la grevă. Reprezentanții profesorilor au respins oferta guvernului care consta în bonusuri de câte o mie de lei, de două ori pe an, pentru debutanți, scrie digi24.ro

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat după negocierile cu Guvernul că greva profesorilor va continua. „Greva va continua până când colegii noștri vor stopa acțiunea. Trebuie solutii pentru asta. Oferta guvernului este cea pe care am mai avut-o și acum câteva zile. În legea salarizării o să se rezolve dorința noastră. Altceva nimic. Pesonalul nedidactic, inclus în Anexa 8, va primi o creștere de 7-8 la sută la salariu. Urmează să dea Executivul un act normativ. Decizia aparține Guvernului”, a spus acesta.   „Sunt școli cu 100% dintre profesori în grevă, recomandarea este ca părinții să țina elevii acasă. Acolo unde sunt profesori care vor preda, vor supraveghea elevii veniți la școală”, a adăugat acesta, afirmând că pe masă au fost puse „doar intenții” din partea Guvernului. 

„Profesorii vor trebui să primească din partea executivului o soluție care să fie credibilă. Noi o să le pune la dispoziție exact comunicatul care pleacă din partea Guvernului, acest comunicat va ajunge în toate organizațiile noastre iar membri noștri de sindicat se vor pronunța. Dar cu certitudine vă spunem că pe această ofertă mâine va fi grevă generală!

Eu mi-aș fi dorit, și este dorința tuturor celor care lucrează în sistem, să nu fie această grevă generală. Nu noi ne-am dorit-o, am fost obligați să ajungem aici, este un cumul de mulțumiri iar durata lor va depinde strict de răspunsul pe care îl va avea guvernul, nu de tipul acestor declarații, ci de dorința colegilor noștri”, a precizat Marius Nistor.

 Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, care a participat la negocieri, a anunțat și o grevă de avertisment în universități. „Învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă. De mâine, de la ora 11:00 la 13:00 va fi organizată grevă de avertisment. Vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă. Noi declanşăm conflict împotriva politicilor economice şi sociale ale Guvernului, aşa prevede legea dialogului social, nu este aceeaşi cauză ca la colegii noştri, ei intrând pe contractul colectiv de muncă. Noi suntem cu un pas în urmă, dar evident că suntem împreună la toate evenimentele”, a anunţat Anton Hadăr.

Foto:Facebook/Fsli Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.