Miting pro-european la Chiṣinău. Preṣedinta Maia Sandu: „Avem misiunea comună să facem Moldova mai bogată și mai modernă”

0
174

Duminică s-a desfăṣurat în Republica Moldova un masiv miting pro-european, eveniment la care a participat ṣi Roberta Metsola, liderul Parlamentului European.

„Le mulțumesc tuturor cetățenilor din țară și din diasporă, care au spus azi, într-o singură voce, că locul Moldovei este în Uniunea Europeană. Peste 80 de mii de oameni au cerut în Piața Marii Adunări Naționale aderarea Republicii Moldova la UE.

Acest vis a fost clădit de bunicii și părinții noștri, care acum 34 de ani, pe 27 august, au revendicat dreptul la libertate, unitate națională și la un viitor european. Este datoria noastră să înfăptuim acest vis, fiindcă noi suntem un popor cu credință, harnic și demn. Avem misiunea comună să facem Moldova mai bogată și mai modernă. Și acest lucru stă în puterea fiecăruia dintre noi. Să ne privim cu mândrie țara.

Ne unește dorința noastră comună de a trăi liber într-un stat european. Ne unește credința că moldovenii merită să fie fericiți la ei acasă și să-și decidă singuri soarta. Ne unește speranța că peste 7 ani ne vom uita în ochii copiilor Moldovei mândri de deciziile noastre și vom vedea optimism și bucurie.

Dacă acestea sunt lucrurile care ne unesc pe toți, indiferent de etnie, limbă maternă sau ideologie politică, cu siguranță Moldova va fi în Uniunea Europeană.

Este legământul generației noastre – să muncească cât este nevoie pentru ca următoarele generații să fie în familia europeană. Pentru că Moldova este Europa. Pentru că Moldova va fi Uniunea Europeană”, a transmis preṣedinta Maia Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.