Ministrul Tánczos Barna, la Cluj-Napoca: „Fiecare trebuie să plătească pentru cantitatea de deșeuri pe care o produce”

0
277

Prezent astăzi la Cluj-Napoca, la evenimentul de prezentare a echipamentelor pentru insulele ecologice, ministrul Tánczos Barna a declarat:

,,România trebuie să treacă la un nou mod de gândire în ceea ce privește managmentul deșeurilor: fiecare trebuie să plătească pentru cantitatea de deșeuri pe care o produce”.   De asemenea, demnitarul a amintit de lansarea în consultare publică a celor două ghiduri pentru investiții din cadrul Componentei Managementul deșeurilor din PNRR. Astfel, prima subinvestiție are  în vedere înființarea de centre de colectare cu aport voluntar, cu un buget de 452.2 mil. euro.

 Cea de-a doua investiție vizează construirea de insule ecologice digitalizate și are un buget de 200,1 mil. euro.

,,Autoritățile din zona urbană trebuie să facă pasul spre sisteme bine dezvoltate, inteligente, care să gestioneze informațiile la nivel de gospodărie, la nivel de familie. Totodată, colectarea pe 4-5 fracții pe această bază de sisteme inteligente este ținta pe care vrem să o realizăm prin PNNR. Astfel de platforme vor fi amplasate în comunităţile cu până la 50.000 de locuitori, la limita intravilanului. Până în septembrie 2024, va trebui să instalăm cel puţin 250 de astfel de centre, urmând ca până la sfârșitul lunii iunie 2026, să fie realizate celelalte 565″, a adaugat ministrul mediului, apelor și pădurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.