Ministrul Sportului, Eduard Novak, întrevedere cu Ligia Deca, ministrul Educației

0
273

În contextul planurilor de implementare a Strategiei Naționale pentru Sport, ministrul Eduard Novak a avut astăzi o întrevedere cu Ligia Deca, ministrul Educației, la care a participat și secretarul de stat Kallos Zoltan, din cadrul Ministerului Educației.

Sportul în școli/educație este unul dintre pilonii strategici de dezvoltare ai sportului, care, alături de sportul în comunitate și de cel de performanță, contribuie la clădirea unei Românii active, sănătoase, cu performanțe pe toate planurile, începând cu cel sportiv.

Printre proiectele comune vizate de cele două ministere, s-a discutat astăzi despre:

  • încheierea unui protocol interministerial privind implicarea liceelor cu program sportiv și a cluburilor sportive școlare în dezvoltarea sportului din educație;
  • organizarea Olimpiadei sportului școlar, în baza unui parteneriat între Ministerul Educației și Ministerul Sportului, în timpul vacanțelor școlare, cu o implicare cât mai largă a tinerilor, începând de la nivel local, până la etapele județene și naționale;
  • stabilirea unei direcții de acțiune a cluburilor sportive școlare, cu accent pe sporturile prioritare, în acord cu Strategia Națională pentru Sport.

„𝐼̂𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡̦𝑢𝑚𝑒𝑠𝑐 𝑑𝑜𝑎𝑚𝑛𝑒𝑖 𝐿𝑖𝑔𝑖𝑎 𝐷𝑒𝑐𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖. 𝐶𝑟𝑒𝑑  𝑖̂𝑛 𝑟𝑜𝑙𝑢𝑙 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑖̂𝑙 𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑛𝑜𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑖, 𝑖̂𝑛 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑎𝑐𝑡𝑒𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑛𝑖𝑐𝑒, 𝑎 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑧𝑖𝑙𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑚𝑎̂𝑖𝑛𝑒, 𝑖𝑛𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑑𝑒 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑎𝑓𝑙𝑎”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.