Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Am solicitat o majorare a pensiilor cu cel puţin 10 la sută de la 1 ianuarie”

0
275

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a afirmat luni, 19 septembrie, la Iaşi, că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna viitoare.

„Lucrăm la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna 2022-2023. Va fi un program de măsuri sociale. Noi am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10 la sută de la 1 ianuarie, a declarat, conform infoiasionline.ro, ministrul Marius Budăi.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European.

Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut”, a explicat, conform sursei citate, ministrul Muncii, Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.