Ministrul Mediului, Tanczos Barna: „Atât energia electrică, cât şi cea termică în această iarnă vor fi la preţ mare”

0
250

Prezent la  Forumul Oraşelor Verzi de la Brașov, Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a subliniat că din pricina războiului declanşat de Rusia, „ne aşteaptă o perioadă foarte complicată” şi că energia electrică şi cea termică sunt „la preţ mare, nu doar la propriu, ci şi în ceea ce priveşte cantităţile”.

„Vedem ce se întâmplă la graniţele României, azi dimineaţă, Rusia a sistat livrările de gaze către Europa. Ne aşteaptă o perioadă foarte complicată şi, din acest punct de vedere, primul lucru pe care putem să-l facem este să reducem risipa de energie, indiferent dacă vorbim de energie electrică sau termică, ori orice altă formă de energie. (…)

Energia electrică, cât şi cea termică în această iarnă vor fi la preţ mare

„Atât energia electrică, cât şi cea termică în această iarnă vor fi la preţ mare, nu doar în sensul adevărat al cuvântului, dar şi ca resursă, ca şi cantitate, pentru că aceste restricţii care vin dinspre Rusia, această oprire a furnizării de gaze astăzi către Europa va pune amprenta pe tot ce înseamnă căldură, tot ce înseamnă energie electrică şi trebuie să fim mult mai cumpătaţi în ceea ce priveşte consumul”, a subliniat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.