Ministrul Marcel Boloş: Am început anul cu o primă declaraţie de cheltuieli către Comisia Europeană de 104 milioane euro, prin intermediul POIM

0
166

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a transmis Autorității de Certificare și Plată – Ministerul Finanţelor, spre certificare și rambursare, prima declarație de cheltuieli din 2023, în valoare de 514.92 milioane lei, echivalentul a 104 milioane euro.

Până în prezent, pentru proiectele derulate prin acest program operațional, European Commission a rambursat României 6.24 miliarde euro (7.53 miliarde euro cu prefinanțare), din totalul de 7.04 miliarde euro transmise spre decontare.

Ultima declarație de cheltuieli de peste 210 milioane de euro a fost transmisă în 17 decembrie 2022.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Am început anul cu o primă declarație de cheltuieli de peste 100 de milioane de euro. POIM demonstrează în continuare că este performant, după ce anul trecut a transmis spre decontare declarații de cheltuieli de peste 2 miliarde de euro, depășind ținta previzionată. Sunt bani europeni ce au fost investiți în proiecte mari de infrastructură, importante atât pentru dezvoltarea economico-socială la nivelul localităților, cât și pentru creșterea calității vieții cetățenilor. Este un prim pas bun pentru acoperirea riscului de decomitere aferent 2014–2020, obiectivul urmărit este să ajungem la peste 95% grad de absorbție la nivelul tuturor programelor operaționale, anul fiind început cu 73%”, a declarat ministrul Marcel Ioan Boloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.