Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Pas cu pas ne îndeplinim toate punctele necesare pentru a securiza circuitul nuclear integrat în România!”

0
218

„În ședința de Guvern de astăzi au fost adoptate două Hotărâri de Guvern importante pentru programul nuclear civil românesc. Prima dintre ele, referitoare la dezmembrarea unor terenuri de la Feldioara care au intrat în domeniul public al statului. Este penultimul pas legislativ necesar finalizării tranzacției pentru fluxurile tehnologice aferente procesării concentratelor tehnice de uraniu dintre Compania Națională a Uraniului, în insolvență, și Societatea Națională Nuclearelectrica. 

Cea de-a doua Hotărâre de Guvern, se referă la aprobarea transferului, în vederea procesării, de către statul român, prin Ministerul Energiei, a concentratelor tehnice de uraniu din stocul de siguranţă şi consum, constituite în perioada 2009-2011. În urma aprobării acestui act normativ, asigurăm combustibilul necesar funcționării Centralei de la Cernavodă, generând și venituri la bugetul de stat.

A fost un efort susținut pe care atât specialiștii din Ministerul Energiei, cât și cei din cadrul Nuclearelectrica și ai CNU l-au depus pentru a putea emite aceste acte normative și pentru a pune ordine în sectorul nuclear românesc și vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați”, a transmis ministrul Energiei.

Foto: Facebook/Virgil Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.