Ministrul Energiei, Virgil Popescu:  „A fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite. Ne-am apropiat de 73 %”

0
201

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit în şedinţa de guvern de marţi, 31 august, despre stocurile din depozitele de gaze naturale.

„În acest moment ne-am apropiat de 73%, avem peste 2.280.000.000 de metri cubi în depozite, dacă nu mă înșel, cifra pe care ne-am asumat-o și pe care trebuia să o raportăm și trebuie s-o raportăm mâine, în data de 1 septembrie, la Comisia Europeană, era de 57%, deci a fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite, în așa fel încât să depășim ținta minimă de 80 % grad de umplere a depozitelor. Referitor la ordonanța de urgență, sigur, împreună cu colegii de la Ministerul de Finanțe, cu cei de la Autoritatea de Reglementare, pentru că avem de finalizat problema acelei impozitări pe tot lanțul de producție și comercializare a energiei electrice va trebui să finalizăm și, evident, mâine, așa cum ați spus, să prezentăm în cadrul comitetului forma finală”, a precizat  ministrul Virgil Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.