Ministrul Economiei, Florin Spătaru: Vom putea diminua bugetul Ministerului Economiei cu 10 milioane de lei

0
124

Bugetul Ministerului Economiei ar putea fi diminuat cu 10 milioane lei, respectiv 5 milioane de lei din categoria bunuri şi servicii şi 5 milioane lei din amânarea programului geologic naţional, a declarat astăzi, conform stiri.tvr.ro, ministrul Florin Spătaru.

„Ieri am am transmis către Secretariatul General al Guvernului scrisoarea prin care, în urma analizei făcute, vom putea diminua bugetul Ministerul Economiei cu 10 milioane de lei: 5 milioane din categoria bunuri şi servicii şi 5 milioane de lei amânarea programului geologic naţional, care ar putea intra în discuţii pentru finanţare după adoptarea tuturor actelor normative care duc la modificarea legii minelor şi a programului geologic naţional”, a spus Spătaru, într-o conferinţă de presă, în judeţul Dâmboviţa.

El a subliniat că Ministerul Economiei are un buget relativ scăzut şi analiza a fost făcută cu mare acurateţe.

„Pentru anumite cheltuieli, pentru anumite servicii de care aveam nevoie am putut, pe de o parte, să reducem, să analizăm, să vedem că acele servicii nu mai sunt necesare la nivelul la care le-am bugetat. Dar anumite cheltuieli pot fi amânate corespunzător, pentru că Ministerul Economiei are un buget relativ scăzut şi analiza pe care am făcut-o pe buget a fost făcută cu mare acurateţe. Având în vedere solicitarea, am analizat acel buget de 5 milioane de lei pentru bunuri şi servicii care ar putea fi amânat pentru perioada următoare”, a explicat Florin Spătaru, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, coaliţia de guvernare a luat decizia de a se face o ajustare pe cheltuieli în valoare de circa 20 miliarde lei pe bugetul general consolidat, subliniind că nu va fi o rectificare, ci este vorba despre un plan de măsuri, fără a fi tăiate salarii, fără concedieri, fără intervenții la investiţii, la proiectele din fonduri europene şi din PNRR, mai scrie sursa citată.

„De altfel, domnul prim-ministru a transmis tuturor colegilor ca, până mâine, să transmită o serie de propuneri de soluţii privind ajustarea unor cheltuieli la care se poate renunţa. Aşteptăm să vedem cu ce se vine, evident, se fac o analiză şi un plan de acţiune, o ordonanţă de măsuri fiscal-bugetare”, a precizat marţi Adrian Câciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.