Ministrul Economiei, Florin Spătaru: „Reuşim să revenim la normalitate!”

0
248

„Am aprobat, astăzi, în sedință de Guvern, OUG pentru modificarea ordonanței 27/2022, astfel încât industria şi marii producători să poată beneficia de resursele energetice necesare pentru funcționarea în condiții normale pe o piață competitivă.

Astfel, am introdus în legislație, obligativitatea producătorilor de energie să încheie contracte bilaterale negociate direct cu marii consumatori, începând cu data de 1 septembrie 2022.

De asemenea, producătorii de energie cu acționariat român vor aproba până la 1 noiembrie strategia de vânzare a energiei pe termen lung (4 ani), cu posibilitatea încheierii de contracte bilaterale, ceea ce va oferi condiții de contractare directă a energiei produse în România cu marii consumatorii din țara noastră la prețuri competitive.

Escaladarea speculativă a prețurilor, dar mai ales semnalul alarmant transmis de către producătorii şi furnizorii de energie către industria mare prin neîncheierea de contracte cu industria, ne-a determinat să reacționăm şi să intervenim cu modificări legislative esențiale pentru sprijinirea marilor angajatori din România.

Pasul către normalitate se vede deja prin scăderea prețului la energie înregistrat de OPCOM pe prețul zilei următoare (PZU)”, a anunțat Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.