Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „România dorește să dezvolte cooperarea militară și de securitate cu Israelul”. Rachetele Iron Dome, pe lista dorinţelor

0
249

„România dorește să dezvolte cooperarea militară și de securitate cu Israelul în multe domenii, unele dintre acestea fiind cu totul noi, precum cercetarea-dezvoltarea, tehnologiile emergente și disruptive, inteligența artificială sau medicina militară.

Vrem să aducem în România cunoștințe tehnologice și inovații israeliene în contextul în care Israelul nu are ca obiectiv singular vânzarea echipamentelor militare, ci dorește să obțină licențe pentru a le fabrica în țara noastră. Aceasta este o direcție importantă care poate să stea la baza dezvoltării cooperării militare dintre România și Israel”, a declarat ministrul apărării, Vasile Dîncu, pentru cotidianul Haaretz.com, pe durata vizitei oficiale în Israel.

România și-ar dori să cumpere sistemul defensiv de rachete Iron Dome din Israel

România și-ar dori să cumpere sistemul defensiv de rachete Iron Dome din Israel. Informația apare publicată de ziarul israelian Haaretz care prezintă și un interviu cu ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu care oficial a refuzat să discute subiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.