Ministrul Apărării, Vasiel Dîncu, întâlnire oficială cu Benjamin Gantz,  ministrul israelian al apărării

0
243

Miercuri, 14 septembrie, Ministrul Apărării, Vasiel Dîncu,a avut, la Tel Aviv, o întâlnire oficială cu Benjamin Gantz,  ministrul israelian al apărării.

„Am avut, astăzi, la Tel Aviv, o întrevedere oficială cu ministrul israelian al apărării, Domnul Benjamin Gantz.

Israelul este un partener strategic al României în regiunea Orientului Mijlociu și are o experiență relevantă în ceea ce privește reziliența întregii societăți, având în vedere provocările tot mai complexe ce definesc mediul de securitate actual.

Pe fondul relațiilor bilaterale româno-isaeliene consistente, am agreat cu Ministrul Gantz că armatele noastre au, la acest moment, o foarte bună colaborare pe palierul instruirii în comun. Însă am convenit că putem consolida și mai mult cooperarea noastră prin abordarea unor noi domenii precum cercetarea-dezvoltarea, inclusiv tehnologiile emergente și disruptive, inteligența artificială sau medicina militară.

Atât eu, dar și omologul israelian ne-am exprimat deschiderea pentru aprofundarea relațiilor de cooperare între cele două state și am punctat potențialele proiecte de colaborare  în domeniul apărării, care vizează domeniul dezvoltării de capabilități, dar și noile tehnologii.

Pe parcursul discuțiilor noastre, am discutat  și despre aspecte de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre”,a precizat ministrul Vasile Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.