Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Ucraina trebuie sprijinită, în continuare, atât de partenerii aliați, cât și de organizațiile internaționale”

0
187

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, participă în aceste zile la Bruxelles, la Reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina, unde discuțiile se concentrează, în principal, pe continuarea sprijinului oferit Ucrainei și a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summit-ul Alianței de la Madrid, din iunie 2022. De asemenea, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO sunt analizate evoluțiile de securitate, marcate de războiul de agresiune dus de Rusia în Ucraina, la un an de la declanșarea acestuia.

„Ucraina trebuie sprijinită, în continuare, atât de partenerii aliați, cât și de organizațiile internaționale. Am discutat despre acest lucru la Reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, care a avut loc la Bruxelles, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO. Încă de la începutul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, România a acordat țării vecine asistență umanitară, sprijin politic, diplomatic și economic. Statul român a furnizat adăpost și ajutor pentru mai mult de 3,5 milioane de refugiați ucraineni și s-a implicat în facilitarea tranzitului dinspre Ucraina spre piețele globale a peste 11,8 milioane de tone de cereale”, a precizat ministrul Angel Tîlvăr.

Foto: Laurenţiu Turoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.