Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: Piloții români pot începe pregătirea pentru operarea avioanelor F-16

0
95

„Piloții români pot începe pregătirea pentru operarea avioanelor F-16, la Centrul European de Instruire de la Baza Aeriană 86 de la Fetești.

Cu ocazia inaugurării Centrului F-16, am avut o întrevedere în format trilateral cu ministrul Apărării din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren și cu ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec.

Atât Țările de Jos, cât și SUA sunt profund angajate în întărirea posturii aliate de apărare și descurajare a oricăror agresiuni în regiunea Mării Negre.

România acționează ca un catalizator, un hub regional, care integrează eforturile aliate pentru a răspunde ferm și rapid specificului mediului de securitate regional.

Centrul European de pregătire pentru F-16, o premieră în spațiul aliat european, este un model de colaborare și solidaritate între Aliați și statele partenere.

Centrul F-16 își propune să creeze un răspuns adecvat pentru nevoile actuale și viitoare ale Forțelor Aeriene Române, dar și pentru sprijinirea aliaților și partenerilor, inclusiv Ucraina”, a precizat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Foto MApN:Laurențiu Turoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.