Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Creșterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB ne permite să continuăm eforturile de înzestrare a Armatei României cu tehnică modernă”

0
164

„Creșterea bugetului Apărării la 2,5% din PIB ne permite să continuăm eforturile de înzestrare a Armatei României cu tehnică modernă. I-am asigurat de acest lucru și pe militarii din garnizoanele Buzău și Focșani – Divizia 2 Infanterie „Getica”, brigăzile 282 Blindată „Unirea Principatelor” și 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”.

Am discutat cu echipele de comandă de la Buzău și Focșani despre principalele misiuni și activități planificate pentru acest an, despre sistemele de armament și echipamentele din dotare, dar și despre condițiile de instruire.

De asemenea, am avut plăcerea să îi întâlnesc pe militarii încadrați în structurile înzestrate cu sistemul HIMARS, precum și pe cei din unitățile care au în dotare sistemele antiaeriene mobile Gepard, ai căror colegi sunt dislocați, pentru șase luni, în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia, cu misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate pe Flancul Nord-Estic al Alianţei.

Conducerea MApN este determinată să găsească soluții cât mai rapide pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale întregului personal al Armatei României, care să sporească atractivitatea carierei militare la toate nivelurile”, a precizat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.