Ministrul Angel Tîlvăr, la întâlnirea cu militarii români dislocați în baza militară NATO din Pristina: „Bugetul de anul acesta permite din punct de vedere financiar, asigurarea echipamentelor necesare înzestrării și modernizării apărării”

0
122

Militarii români dislocați în baza militară NATO din Pristina (participanți în operația NATO Kosovo Force – KFOR) au primit ieri vizita ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

„M-am întâlnit, astăzi, cu militarii români dislocați în baza militară NATO din Pristina, Kosovo. Este prima întâlnire pe care o am cu militarii din teatrele de operații, în calitate de ministru al Apărării.  Le-am transmis acestora că, pentru conducerea MApN, pe primul loc se află condițiile de viață ale militarilor. De asemenea, bugetul de anul acesta al instituției, care a fost majorat la 2,5% din PIB, permite din punct de vedere financiar, asigurarea echipamentelor necesare înzestrării și modernizării apărării.

Am avut o discuție excelentă cu generalul-maior Angelo Michele Ristuccia, temele abordate cu acesta vizând, în primul rând, situația de securitate din Kosovo, inclusiv analiza în context regional, și participarea, în continuare, a militarilor români la operația KFOR.

Consider că stabilitatea în Balcanii de Vest reprezintă o axă strategică, iar prezența NATO este necesară pentru păstrarea progresului vizibil din acest teatru de operații”, a declarat ministrul Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.