Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va găzdui Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO

0
224

În perioada 29-30 noiembrie 2022, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va găzdui la București, în numele României, Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO ForMin_Bucharest., anunţă MAE.  Este prima reuniune în acest format organizată de România de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică și al doilea eveniment formal NATO de nivel înalt găzduit de România, după Summitul de la București din 2008.

Evenimentul este cu atât mai special cu cât anul acesta se împlinesc 20 de ani de la primirea de către țara noastră a invitației de aderare la NATO, la Summitul de la Praga  din 2002, moment care va fi marcat în marja reuniunii. Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://www.mae.ro/node/60235 

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe va co-organiza, în perioada 27-29 noiembrie 2022, Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM), format al Conferinței de Securitate de la München (Munich Security Conference – MSC), desfășurat înaintea Reuniunii miniștrilor de externe ai statelor membre NATO.

Aceste evenimente reconfirmă rolul și importanța majoră a statelor de pe Flancul Estic al #NATO, în special al României, în actualul context de securitate regională.  Timp de 30 zile, Bucureștiul va fi Capitala diplomației europene și euroatlantice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.