Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Svetlana Tihanovskaya, liderul opoziției belaruse

0
223

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o duminică, 27 noiembrie 2022, pe Svetlana Tihanovskaya, liderul opoziției belaruse, aflată în vizită la București pentru a participa la Reuniunea Liderilor de la München (MLM_Bucharest), anunţă MAE.

Întrevederea a oferit oportunitatea unui schimb aprofundat de opinii cu privire la evoluțiile recente din Belarus, situația regională de securitate și conduita ilegală a regimului Lukașenko în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Ministrul Bogdan Aurescu a semnalat îngrijorarea părții române cu privire la deteriorarea constantă a situației interne din Belarus și a condamnat decizia autorităților de la Minsk de a sprijini în mod fățiș războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

În context, cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii extins pe tema agresiunii ruse în Ucraina și a amenințărilor perpetuate în întreaga regiune, în special la adresa securității, stabilității și prosperității statelor din vecinătatea sa.

Șeful diplomației române a făcut apel la unitatea opoziției belaruse în exil, ca element de coagulare și promovare, în continuarea aspirațiilor pentru democrație în rândul cetățenilor belaruși.

Svetlana Tihanovskaya a mulțumit României pentru sprijinul politic și diplomatic, precum și pentru asistența concretă furnizată, subliniind voința exprimată a majorității populației belaruse de neimplicare a Belarusului în războiul ilegal și neprovocat dus de Rusia împotriva Ucrainei și accentuând importanța unui sprijin activ, în continuare, din partea comunității internaționale pentru restaurarea democrației în Belarus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.