Ministerul Mediului anunţă un instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri. „Contravențiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică și vor putea fi urmărite în timp real de toate organele de poliție și control”

0
159

Un nou instrument împotriva tăierilor ilegale de păduri. Contravențiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică și vor putea fi urmărite în timp real de toate organele de poliție și control, anunţă ministerul Mediului.

 Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a prezentat astăzi, la Brașov, noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenții – SNEICS.

„Împreună cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), cei ai Poliției Române, ai Jandarmeriei și ai Gărzii Forestiere am discutat despre instrucțiunile de utilizare, rolul fiecărui organ de control și procedurile prin care datele despre contravențiile silvice vor trebui înregistrate în noua platformă, pentru ca aceasta să poată fi  operaționalizată cât mai curând”, a spus ministrul.

Toate procesele verbale de constatare a contravențiilor silvice, procesele verbale de confiscare și alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidență unică, accesibilă de către fiecare structură de control, fie că este vorba de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere, poliție, jandarmerie sau personalul silvic cu rol de control din cadrul ocoalelor silvice.

„Eficientizăm, astfel, eforturile autorităților în combaterea tăierilor ilegale de păduri. Creăm, în același timp, bazele implementării unui cazier silvic, inclusiv posibilitatea implementării unui sistem similar cu punctele de amendă din Codul Rutier”, a mai adăugat ministrul Barna Tánczos.

Astfel, SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include și o evidență unică a celor care încalcă legea în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.