Militarii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” au sărbătorit ziua de 1 Decembrie

0
241

Ziua Națională a României este o zi specială și o sărbătoare pentru neamul românesc. Cu acest prilej, în garnizoana Câmpia Turzii a fost organizată o ceremonie militară prin care militarii Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” împreună cu personal din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională au sărbătorit aceasta zi marcantă pentru poporul român. De asemenea, elicopterele au survolat în Câmpia Turzii, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Turda, Șimleul Silvaniei, Sighișoara, Târgu Mureș, Ungheni și Mediaș.

1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care Marea Adunare de la Alba Iulia votează unirea Transilvaniei și a Banatului cu România, totodată cerându-se un singur stat național, prin Legea nr.10 din 31 iulie 1990, promulgată de Președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul oficial nr 95 din 1 august 1990. Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Începând cu primii ani ai secolului XX, provinciile istorice românești au devenit istorie, iar România, un stat unitar şi indivizibil. Pentru întreaga suflare românească, această zi reprezintă o evocare a trecutului, prilej de cinstire a eroilor care au dus la îndeplinirea idealului de unire al provinciilor românești.

Cel mai important moment din istoria românească a adus laolaltă tot poporul român, căci toți se aflau sub oblăduirea aceluiași stat: Statul Român, devenind astfel o mare familie, o familie reunită după mai multe secole de pribegie și despărțită de granițe nefirești. Frați în cuget și simțire, cu toții am fost astăzi aici ca să ne bucurăm de libertatea pe care ne-au oferit-o cu atâta ardoare înaintașii noștri.

Cu gândul la misiunile prezente și la cele viitoare, militarii armatei române aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor, acasă sau în teatrele de operații, folosesc răgazul acestei zile de sărbătoare pentru a evoca, plini de emoție, faptele de arme ale înaintașilor.

Aceastǎ zi, reprezintǎ pentru noi toți, o confirmare a faptului că împreună reușim să depășim orice obstacole. Acea etapă încheiată cu succes a reprezentat încă o luptă pe care au purtat-o cu sacrificiu și devotament strămoșii noștri. Noi, ca militari, prin jurământul făcut am ales să îi apărăm mereu pe cei dragi nouă, atât în țară cât și peste hotare. Fiecare dintre noi a fost chemat să trateze cu cea mai mare seriozitate și responsabilitate misiunile ce ne sunt încredințate în fiecare zi.

Cu acest prilej, comanda Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” transmite mulțumiri întregului personal pentru solicitudinea și abnegația de care ați dat dovadă și urează succes în îndeplinirea, cu onoare și demnitate, a misiunilor încredințate de acum înainte.

La mulți ani dragi români!

La mulți ani România!

Text si foto:Andreea Onita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.