Militari români și americani, pe crestele înzăpezite ale Carpaților

0
164

Militarii Diviziei 101 Aeropurtată din Statele Unite ale Americii le-au făcut o vizită vânătorilor de munte ai Batalionului 22 „Cireșoaia” pentru a se antrena împreună, în perioada 06 -17 februarie, în tabăra de instrucție montană, la Cabana militară Deluț din Munții Călimani.

 Înainte de a câștiga lupta cu inamicul, zăpada, gerul, avalanşele și pereții de stâncă sunt obstacolele naturale pe care militarii trebuie să le învingă în aceste zone izolate.

Pregătirea lor a vizat îmbunătățirea executării tehnicilor de alpinism și antrenarea echipelor de căutare-salvare pentru evacuarea răniților, dar și organizarea traiului în condiții de izolare.

Stratul gros de zăpadă a fost de bun augur pentru executarea în condiții foarte bune a deplasării pe schiuri și perfecționarea tehnicilor de supraviețuire pe timp de iarnă.

Ceremonia de încheiere a taberei de instrucție a avut loc vineri, 17 februarie, în prezența colonelului  Nicolae Oros, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte și a colonelului Edwin Matthaidess, comandantul echipei de luptă a Brigăzii 2 din Divizia 101 Aeropurtată.

Text, foto: Serviciul Multimedia-DIRP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.