fbpx
0.3 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

METEO: Vezi cum va fi vremea de Sărbători! Ne dăm sau nu cu sania?

Trebuie citit

- Publicitate -

Vremea în luna decembrie 2022. Prognoza METEO până în 2 ianuarie 2023. Estimări METEO pentru Crăciun și Revelion 2023

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, inclusiv de sărbători. Ca aproape în fiecare an, mare parte dintre români aleg să-și petreacă sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou în zone de munte, în speranța că vor avea parte de ceva zăpadă. Căci, sărbătorile de iarnă nu au nici un pic de farmec fără brazii acoperiți de zăpadă.

METEO: Vezi cum va fi vremea de Sărbători! Ne dăm sau nu cu sania?

Specialiștii în meteorologie din cadrul ANM au făcut ultimele estimări cu privire la vremea din această perioadă. Ei au prezentat prognoza pentru următoarele săptămâni, până la finalul perioadei de sărbătoare și concedii.

Pentru cei interesați este bine de știut că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor țării. Deși pare un lucru rău, pentru cei care sperau la zăpadă din belșug și plimbări sub clar de lună cu sania, prognoza meteo are și o parte bună.

Românii vor consuma mai puțină energie pentru încălzirea locuințelor, în această perioadă, ceea ce va duce la facturi mai mici pentru încălzire. O adevărată binecuvântare pentru vremurile de criză în care trăim. Astfel, de Revelion, indiferent unde se vor afla, ei vor avea un motiv în plus să petreacă trecerea dintre ani cu multă voie bună.

Pe de altă parte, meteorologii arată că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare mai ales în sud-vest, vest, nord-vest și centru, din 5 până pe 19 decembrie.

Vremea în săptămâna 5 – 12 decembrie

În săptămâna cuprinsă între 5 și 12 decembrie, temperaturile vor fi ma ridicate decât cele specifice perioadei. Valorile termice mai crescute se vor face simțite pe între teritoriul țării.

În schimb, vremea frumoasă va aduce ploi într-o cantitate mai mare decât cea obișnuită. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Vremea  săptămâna 12 – 19 decembrie

În săptămâna următoare, între 12 și 19 decembrie, temperaturile vor continua să se mențină la un nivel ridicat, peste cele normale aferente acestui interval de timp. Va fi cald, conform estimărilor din prognoza meteo, în cea mai mare parte a țării.

Și ca în săptămâna precedentă, vor fi ploi la un nivel peste media normală a perioadei. Acestea se vor manifesta, cu precădere mai ales în vest, nord-vest și centru. Dar, în esență, nici o regiune a țării nu va fi ocolită de precipitații.

 Vremea în săptămâna 19– 26 decembrie

În săptămâna 19-26 decembrie 2022, temperaturile medii se mențin ușor ridicate pentru perioada din calendar, în special în regiunile sudice ale țării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval al calendarului, pentru toate regiunile din România.

Citeste si: METEO: Vremea se încălzește din nou. Vor fi zile în care temperaturile vor ajunge chiar și la 10-12 grade

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole