fbpx
11.4 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

METEO: Un val de căldură din Africa va ajunge în România. Meteorologii anunță temperaturi de vară

Trebuie citit

- Publicitate -

Un val de căldură din nordul Africii, așteptat peste România. Meteorologii ANM anunță temperaturi și de peste 25 de grade. În a doua jumătate a lunii martie 2023 sunt așteptate temperaturi neobișnuit de ridicate în România, chiar în perioada echinocțiului de primăvară.

METEO: Un val de căldură din Africa va ajunge în România. Meteorologii anunță temperaturi de vară

Potrivit meteorologilor, începând din acest weekend, temperaturile încep din nou să crească, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile maxime vor depăși 18 – 20 de grade pe suprafețe extinse din România.

Este vorba despre pătrunderea unor mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care aduc acele zile uneori foarte călduroase de la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie.

De acest tipar vom avea parte și în zilele următoare, de aceea vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime care vor atinge până la 20 – 25 de grade spre sfârșitul săptămânii viitoare. Câteva modele de prognoză estimează chiar și valori mai ridicate în unele zile.În nordul și vestul țării vor fi și intervale ploioase. În același timp, contrastul pluviometric dintre jumătatea vestică a țării, care a avut parte de suficiente ploi recent, și regiunile estice, care local se confruntă deja cu secetă, se va menține și în perioada următoare.

Totuși, episodul acesta cald va fi urmat de o nouă răcire a vremii. Datele specialiștilor indică deocamdată doar o răcorire ușoară, însoțită, însă, și de ploi pe areale mai extinse.

Sursa: ziare.com

Citeste si: UMF Cluj a lansat MetaboMS, un proiect pilot de screening neonatal extins. Beneficiari vor fi nou-născuții din județele Cluj, Bihor, Harghita, Maramureș, Sălaj, Sibiu și Satu Mare

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole