fbpx
0.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

METEO: Prognoza meteo pe următoarele săptămâni. Vine frigul?!

Trebuie citit

- Publicitate -

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale până pe 6 februarie, iar precipitațiile vor fi reduse.

METEO: Prognoza meteo pe următoarele săptămâni. Vine frigul?!

Săptămâna 9 – 16 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat pentru Antena 3 CNN că în zona montană vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă.

„Acestea sunt asociate și cu intensificări ale vântului, care pot depăși la rafală 70-90 de kilometri pe oră, în timp ce în restul țării, în zonele joase de relief, mai ales, vorbim de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă.”, a mai spus ea.

În plus, aceasta precizează că în restul țării va ploua. Cantitățile din „partea de sud-vest, vest, nord-vest a țării, la nivel local, vor depăși 15-20 de litri pe metru pătrat”

Săptămâna 16 – 23 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 23 – 30 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte.

Citeste si: Cod ROȘU de ger emis de meteorologi. Un ciclon polar lovește Europa; temperaturile scad brusc și în România

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole