METEO: Ploi abundente, ninsori viscolite și însemnate cantitativ, intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate zero

0
126

ALERT // Ploi abundente, ninsori viscolite și însemnate cantitativ / intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate zero pe creste

1. Ploi abundente, ninsori viscolite și însemnate cantitativ

COD PORTOCALIU

A. 18 noiembrie, ora 00 – 18 noiembrie, ora 21

METEO: Ploi abundente, ninsori viscolite și însemnate cantitativ, intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate zero

vestul și centrul Carpaților Meridionali, Munții Banatului

Pe versanții nordici din vestul și centrul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge abundent și se va depune strat semnificativ de zăpadă, în general de 40-60 cm.

B. 18 noiembrie, ora 05 – 19 noiembrie, ora 08

nordul Dobrogei, estul Moldovei

În nordul Dobrogei și estul Moldovei precipitațiile vor fi abundente, iar cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și, îndeosebi în zona Deltei Dunării, 80-100 l/mp.

COD GALBEN

17 noiembrie, ora 10 – 19 noiembrie, ora 03

vestul, estul, sud-estul și local centrul țării, zonele montane

În intervalul menționat, aria precipitațiilor – predominant ploi în primă fază – va fi în extindere dinspre vestul teritoriului, cuprinzând treptat toate regiunile. În Banat, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în majoritatea zonelor montane, acestea vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și punctiform 40 l/mp.

❄️ Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (17/18 noiembrie) în zonele montane, în cursul zilei de mâine (18 noiembrie) treptat în cea mai mare parte a Moldovei, iar seara și noaptea (18/19 noiembrie) și în nord-estul Munteniei și nord-vestul Dobrogei, vor predomina ninsorile – însemnate cantitativ – și se va depune strat de zăpadă, în jurul a 10-15 cm și local 20 cm, iar cu precădere în zonele montane și submontane, 25-35 cm. În jumătatea sudică a Moldovei, nord-estul Munteniei și nord-vestul Dobrogei, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă.

Notă: precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în sudul Banatului, vestul Transilvaniei, estul Munteniei și vestul Dobrogei, unde local se va depune un strat subțire și efemer de zăpadă.

– – –

2. Intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate zero pe creste

COD ROȘU

A. 18 noiembrie, ora 15 – 19 noiembrie, ora 03

versanții sudici ai Carpații Meridionali și de Curbură (alt. >1800 m)

În intervalul menționat, pe versanții sudici ai Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1800 m, vântul va sufla tare, cu rafale de 120-140 km/h, viscolind puternic ninsoarea și spulberând zăpada, astfel încât vizibilitatea va fi redusă la zero.

B. 18 noiembrie, ora 21 – 19 noiembrie, ora 09

zona de litoral, bazinul vestic al Mării Negre

În intervalul menționat, pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de 100-120 km/h.

COD PORTOCALIU

18 noiembrie, ora 14 – 19 noiembrie, ora 10

sud-estul țării, Carpații Meridionali și de Curbură (alt. > 1500m)

În estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală, în general, de 80-90 km/h.

La altitudini de peste 1500 m în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, îndeosebi pe versanții sudici, rafalele vor atinge 100-120 km/h. Va fi viscol puternic, iar vizibilitatea foarte redusă.

COD GALBEN

18 noiembrie, ora 03 – 19 noiembrie, ora 18

sud-vestul, estul și sud-estul țării, zonele montane aferente

În intervalul menționat, în vestul, sud-vestul și local centrul Olteniei, jumătatea estică a Munteniei și în sudul și centrul Moldovei, vântul va prezenta intensificări susținute și va sufla cu viteze la rafală, în general, de 55-75 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.