METEO: Cod Portocaliu de precipitații mixte însemnate cantitativ, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă

INTERVAL: 25 februarie, ora 20 – 27 februarie, ora 18

COD PORTOCALIU local zonele montane

În Carpații Occidentali, vestul și centrul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi abundente, iar cantitățile de apă vor depăși 50-70 l/mp.

Vor predomina ninsorile, stratul de zăpadă nou depus atingând 50-70 cm, cu precădere în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, însă din cursul zilei de mâine (26 februarie), la altitudini sub 1800 m în Carpații Meridionali, acestea se vor transforma în ploaie și lapoviță.

METEO: Cod Portocaliu de precipitații mixte însemnate cantitativ, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă

COD GALBEN vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, zonele montane

În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în intensificare și extindere, cuprinzând treptat majoritatea regiunilor. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, Transilvaniei și a zonelor montane, Maramureș și în nordul Moldovei, precipitațiile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă în jurul a 25-40 l/mp și, pe arii restrânse, peste 50 l/mp.

În zonele joase de relief va ploua, apoi vor fi precipitații mixte și se va depune strat efemer de zăpadă, la început în vestul și nord-vestul Transilvaniei și nordul Moldovei, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (26/27 februarie) și în Banat, Crișana, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

În nordul și centrul Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Munților Apuseni, nord-vestul Moldovei și local în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei (zonele marcate cu cyan), treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă de peste 10-15 cm, mai consistent în Bucovina și în zona montană, unde va depăși 30-40 cm.

– – –

Notă: în cursul după-amiezii și al serii de luni, 27 februarie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare în sud-estul teritoriului, unde se vor semnala averse, local însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat măzăriche sau grindină de mici dimensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This