fbpx
16.1 C
București
marți, martie 21, 2023

METEO: Cod Portocaliu de precipitații mixte însemnate cantitativ, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă

Trebuie citit

- Publicitate -

INTERVAL: 25 februarie, ora 20 – 27 februarie, ora 18

🟧 COD PORTOCALIU local zonele montane

În Carpații Occidentali, vestul și centrul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi abundente, iar cantitățile de apă vor depăși 50-70 l/mp.

Vor predomina ninsorile, stratul de zăpadă nou depus atingând 50-70 cm, cu precădere în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, însă din cursul zilei de mâine (26 februarie), la altitudini sub 1800 m în Carpații Meridionali, acestea se vor transforma în ploaie și lapoviță.

METEO: Cod Portocaliu de precipitații mixte însemnate cantitativ, ninsori abundente și strat consistent de zăpadă

🟨 COD GALBEN vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, zonele montane

În intervalul menționat, precipitațiile vor fi în intensificare și extindere, cuprinzând treptat majoritatea regiunilor. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, Transilvaniei și a zonelor montane, Maramureș și în nordul Moldovei, precipitațiile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă în jurul a 25-40 l/mp și, pe arii restrânse, peste 50 l/mp.

În zonele joase de relief va ploua, apoi vor fi precipitații mixte și se va depune strat efemer de zăpadă, la început în vestul și nord-vestul Transilvaniei și nordul Moldovei, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (26/27 februarie) și în Banat, Crișana, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

În nordul și centrul Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Munților Apuseni, nord-vestul Moldovei și local în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei (zonele marcate cu cyan), treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă de peste 10-15 cm, mai consistent în Bucovina și în zona montană, unde va depăși 30-40 cm.

– – –

Notă: în cursul după-amiezii și al serii de luni, 27 februarie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare în sud-estul teritoriului, unde se vor semnala averse, local însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat măzăriche sau grindină de mici dimensiuni.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole