fbpx
25.7 C
București
duminică, august 14, 2022

METEO: Caniculă și vreme instabilă, la începutul săptămânii: ploi torențiale și grindină

Trebuie citit

- Publicitate -

Caniculă și vreme instabilă, la Cluj și în restul țării. ANM a emis o avertizare meteorologică valabilă în perioada 27 iunie, ora 10:00 – 1 iulie, ora 21:00.

METEO: Caniculă și vreme instabilă, la începutul săptămânii: ploi torențiale și grindină

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. În zilele de marți, miercuri și joi (29, 30 iunie și 1 iulie), disconfortul termic va deveni accentuat îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă”, transmite ANM. 

În timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

INFO // Vreme caniculară și disconfort termic accentuat, temporar instabilitate atmosferică 🌦🌡
—— COD PORTOCALIU ——
Interval: 29-30 iunie, orele 10 – 22
Marți și miercuri, în Câmpia și Dealurile de Vest și sudul și vestul Olteniei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-39°C, mai ales în nord-vest (Satu-Mare, Sălaj) apropiindu-se sau chiar depășind recordurile absolute ale perioadei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge valori de 82-84 de unități. Minimele termice se vor încadra, în general, între 19-26°C, caracterizând, în marea lor majoritate, nopți tropicale.
—— COD GALBEN ——
A. Vreme caniculară (28-30 iunie, orele 13 – 20) 🌡
Astăzi, 28 iunie, local în Banat, iar mâine și miercuri și în Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, jumătatea vestică a Transilvaniei, local în Dobrogea continentală și zona de câmpie a Moldovei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor atinge și depăși frecvent 35°C, iar disconfortul termic va fi accentuat.
B. Disconfort termic accentuat (28-30 iunie, orele 10-23) 🌤💧
Treptat în majoritatea regiunilor, vremea va deveni călduroasă, cu maxime ce vor atinge și depăși ușor 30…32°C, iar disconfortul termic va fi accentuat. Astfel, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.
Note:

  1. Cu precădere în cursul după-amiezelor și al serilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele deluroase și montane, precum și în Maramureș, Moldova și local Muntenia. Vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină.
  2. Miercuri și joi, 30 iunie – 1 iulie, în nordul, centrul și estul teritoriului, fenomenele vor prezenta o intensitate mai ridicată – vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, actualul mesaj de informare va fi actualizat.

Citeste: https://www.abcnewsromania.ro/news/meteo-vine-canicula-se-mentin-insa-avertizarile-de-ploi-torentiale/

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole