METEO: ANM anunță o vreme ciudată în următoarele zile, cu ploi și ninsori

0
127

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorlogie au făcut un anunț de ultim moment! Potrivit meteorologilor, în următoarele zile, vremea va fi schimbătoare. Mercurul din termometre va crește, iar mai apoi va scădea brusc. De asemenea, vin ploile și ninsorile.

METEO: ANM anunță o vreme ciudată în următoarele zile, cu ploi și ninsori

În acest weekend, în unele zone ale țării s-a așternut un strat gros de zăpadă în timp ce, în altele, rafalele de vânt au făcut ravagii. Și în zilele următoare, potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi schimbătoare și sunt anunțate ploi și ninsori.

Șefa prognozei ANM, Florinela Georgescu, a explicat că ciclonul mediteranean s-a îndepărtat de România, dar vremea va rămâne extrem de schimbătoare, până la finalul lunii decembrie. Vom avea zile în care temperaturile vor crește, pentru ca apoi să avem o scădere bruscă a temperaturilor, ceea ce va aduce cu sine ninsori și ploi abundente.

„În următoarea perioadă, cel puțin săptămâna viitoare, aș spune că și cealaltă săptămână, până la sfârșitul acestei luni, cel puțin, va fi o vreme foarte schimbătoare, cu modificări o dată la două trei zile.

Vom avea episoade cu precipitații, la munte mai ale lapoviță și ninsoare dincolo de 1400 m. În zonele deluroase, precipitații mixte, iar la câmpie probabil că vor domina totuși ploile”, a spus Florinela Georgescu, director prognoză ANM, la Antena 3 CNN.

Potrivit acesteia, ciclonul din Marea Neagră s-a îndepărtat. Marți seară, miercuri, vor urma iarăși precipitații în toată țara.

În perioada 20.11.2023 – 27.11.2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și centrale, dar mai ales în extremitatea de sud-vest a țării. În restul țării, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeste si: Peste 1.350 de candidați vor susține duminică examenul național de REZIDENȚIAT, organizat de UMF Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.