Marius Ouatu, fostul comandant al Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, acuzat că a pilotat și a condus baze militare timp de trei ani fără acte valide

0
357

Marius Ouatu, fostul comandant al Bazelor Aeriene de la Câmpia Turzii și Boboc, este acuzat că a pilotat și a condus baze militare timp de trei ani fără acte valide. Vreme de trei ani ar fi pilotat avioane de vânătoare și ar fi condus două baze militare fără licență medicală validă, scrie stirileprotv.ro.

Alături de comandorul Marius Ouatu a fost trimis în instanță și un medic militar pentru complicitate la abuz în serviciu.

Comandorul Marius Mihai Ouatu a fost trimis în judecată de procurorii militari din cadrul DNA la un an de la trecerea sa în rezervă. Fostul pilot de vânătoare și comandant de baze aeriene este acuzat de abuz în serviciu.

Mai bine de trei ani ar fi urcat de 147 de ori la bordul unor aeronave militare, inclusiv avioane de vânatoare MIG 21 LanceR, fără să mai dețină licența medicală validă, mai scrie sursa citată.

Comandorul în rezervă Ouatu respinge acuzațiile și arată cu degetul spre foștii săi șefi din Forțele Aeriene care i-au dat ani la rândul licența de zbor. Ba chiar pilotul de vânătoare susține că a fost perfect sănătos și că niciodată nu a pus în pericol misiunile aeriene.

Procurorii militari susțin că, în absența unei licențe medicale valide, comandorul Mihai Ouatu nu doar ar fi încălcat normele de siguranță aeronautică, ci că ar fi și încasat ilegal prime de zbor și de clasificare la care nu ar mai fi avut acces dacă nu urca la bordul avioanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.