Marin Ciobanu, director general al Agenției de Investiții Publice în Republica Moldova, a prezentat la „Moldova Business Week 2022” scenariul pentru atragerea investitorilor străini

0
256

Administrator al Zonei Economice Libere Bălți din 2010 până în 2016, Marin Ciobanu a fost numit de curând  director general al Agenției de Investiții Publice în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului de deschidere „Moldova Business Week 2022”, Marin Ciobanu a vorbit despre problema corupţiei, Republica Moldova fiind afectată în ultimele 3 decenii  de „coronavirus- corupție” care a afectat economia ţării. Ciobanu a vorbit despre importanţa atragerii investitorilor străini, acţiune pe care a asemănat-o cu cea de „cucerire” a unei „fete mari”:

„Investitorul este ca o fată mare, pe care mai întâi trebuie să o cucerești, să-i dăruiești flori, să o duci la teatru, să o impresionezi. Odată cucerită, trebuie să îi intri în voie, să o satisfaci din toate punctele de vedere, de altfel, ea pleacă la altul. După părerea mea, investitorul trebuie tratat ca vaca sfântă în India. Nu exagerez când spun acest lucru”, susține directorul al Agenției de Investiții.

Marin Ciobanu a mai precizat că se bazează pe Veronica Dragalin, procurora- șefă de la Anticorupție, în vederea eliminării corupţiei.

„În cale apăreau diverse forme ale coronavirus- corupție, dar în timp lumea a înțeles că investitorii străini sunt bine vaccinați și au imunitate la aceste mutații ale coronavirus- corupție. Cu mici excepții, în ultimii ani, mutanții coronavirus- corupție au dispărut, iar cu sosirea medicului sanitar principal din Statele Unite ale Americii la Procuratura Anticorupție a doamnei Veronica Dragalin, cred că și ultimii mutanți ai coronavirus- corupție vor fi stârpiți”, a enunțat Ciobanu.

Conform directorului Agenției de Investiții este important „să îi tratăm pe toți de corupție” pentru a atrage cât mai mulți investitori în Republica Moldova, subliniind că moldovenii sunt foarte flexibili și acționează la necesitățile și cerințele lor.

Foto:agora.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.