Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg: „În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă”

0
207

„Întâlnire constructivă cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg, în marja reuniunii la nivel înalt a Alianței găzduită de Parlamentul României.

În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă. Suntem un Aliat dedicat, fapt demonstrat și de alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare. Din poziția mea, voi face tot ceea ce este necesar pentru a menține consensul pentru acest angajament euroatlantic.

Evoluțiile din ultimul an, și, în special, războiul ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, au reconfirmat rolul primordial și fundamental al NATO pentru securitatea spațiului euroatlantic. Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților și vor reflecta, încă o dată, solida relație transatlantică.

În cadrul întâlnirii de astăzi, am subliniat și contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre. Avem o viziune comună privind necesitatea implementării integrale a deciziilor luate cu ocazia Summitului de la Madrid, mai ales consolidarea posturii de apărare pe Flancul Estic.

România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani”, a precizat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.