Marcel Ciolacu: „România va continua să fie parte a soluţiei europene!”

0
185

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu i-a transmis luni, preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, în plenul Parlamentului, că înţelege foarte bine lupta poporului român pentru dreptate.

”Îi mulţumesc doamnei Roberta Metsola pentru mesajul puternic de solidaritate şi unitate transmis poporului român în plenul Parlamentului României. Suntem la finalul unui an care va marca cu siguranţă istoria Europei moderne.  În luna februarie, Rusia a invadat Ucraina şi a generat cea mai mare criză de securitate a generaţiei noastre. Ameninţarea valorilor şi a propriului mod de viaţă erau lucruri care până atunci nu puteau fi luate în calcul. Dincolo de planul individual, a trebuit ca stat să ne confruntăm cu numeroase provocări logistice şi economice. Iar acum, pe măsură ce iarna se adânceşte, ne preocupă costurile ridicate ale facturilor la energie pentru cetăţenii, industria şi companiile noastre”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

„România va continua să fie parte a soluţiei europene! Dar în acelaşi timp, alături de partenerii noştri, vom fi şi mai determinaţi să întoarcem rezultatul acestui vot nedrept. Argumentele sunt de partea noastră. Dreptatea este de partea noastră. Europa este de partea noastră! Şi cred că în construirea acestui nou plan trebuie să pornim de la prietenii pe care îi avem: Parlamentul European, Comisia Europeană şi guvernele europene. Sunt convins că vom avea în dumneavoastră un partener de încredere. Cunoaşteţi foarte bine regiunea noastră. Dumneavoastră, personal, aţi fost în în acest an în Republica Moldova şi Ucraina, iar acum sunteţi în România. Astăzi, în Parlamentul României am dat împreună un mesaj puternic de unitate şi solidaritate europeană. România îşi doreşte pe deplin să pună umărul la consolidarea proiectului european. Şi sunt convins că şi UE înţelege că doar atunci când România va fi în Schengen, Europa va fi unită pe deplin!” a declarat Marcel Ciolacu în discurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.