MANCHESTER UNITED ȘI AJAX AMSTERDAM S-AU CALIFICAT DRAMATIC ÎN FINALA EUROPA LEAGUE

În urma meciurilor retur disputate ieri, s-au decis finalistele din acest an în Europa League.

Acestea sunt Manchester United si Ajax Amsterdam.

Deși calculele hârtiei le dădeau favorite după partidele tur, calificarea a fost mult mai dificilă decât se anticipa.

La Manchester, în fața unui stadion plin, în care și-a facut simțită prezența o numeroasă galerie spaniolă, echipa lui Mourinho a facut un joc de așteptare, având aerul unei echipe care trateaza superior un adversar mai puțin valoros, care avea și handicapul scorului din tur. Spaniolii s-au comportat însă admirabil, nu s-au intimidat de faima partenerului de joc și și-au jucat absolut lăudabil șansa pana la capăt.

Englezii au deschis scorul destul de repede prin lovitura de cap a lui Fellaini si calificarea părea decisă. Nu a fost așa, pentru că Celta a jucat în continuare cu mult entuziasm și eforturile i-au fost răsplătite de golul lui Roncaglia din minutul 85. Finalul a fost de foc, nervii au cedat si arbitrul Hatiegan, care a condus bine un meci greu, a eliminat câte un fotbalist de la fiecare echipă în urma unei altercații la mijlocul terenului.

Spaniolii au avut o șansă imensă în minutul 96, când Guidetti a ratat lamentabil din șase metri.

Scorul final a fost 1-1 si Manchester United se califica fără glorie în ultima fază a competiției.

La Lyon, gazdele trebuiau să înscrie trei goluri fără să primească niciunul pentru a se califica în finală. Dupa ce Dolberg a deschis scorul pentru Ajax, sarcina francezilor părea imposibilă, mai ales ca foarte tinerii jucători ai echipei olandeze evoluau dezinvolt, fără inhibiții. În minutele de final al reprizei întâi, Lacazette înscrie două goluri si francezii reiau jocul plini de sperante. Sub presiunea continuă, mai putin experimentații olandezi fac pasul înapoi, jocul lor nu mai are aproape deloc consistență si, firesc, vine golul trei înscris de Ghezzai. Ajax este „în corzi”, Viergrever este eliminat, asa încât asistăm la un final dramatic, cu Olympique Lyon asediind poarta lui Ajax. Nu s-a mai înscris si olandezii se califica în finală, deși au pierdut meciul retur cu 1-3.
Finala Europa League se va juca în 24 mai la Stockholm.

 

Șerban Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This